U bent hier: Home

 

 

1 Oktober 2017: Dag van de ingenieur

Op 1 oktober 2017 zetten de departementen Chemische Ingenieurstechnieken en Materiaalkunde van de KU Leuven hun deuren open voor het brede publiek. 

Voor of na je bezoek, kan je genieten van een zomerse barbecue u aangeboden door de Alumni Ingenieurs in het Arenbergkasteel.

  • 12u00-12u30: Ontvangst
  • 12u30-14u30: Barbecue
  • 13u30-14u30: De ijs man komt langs

Inschrijven kan via deze link. Voor meer informatie klik hier.

Niet alleen in Leuven maar ook in Gent en in Brugge zijn er activiteiten gepland.

------------------

Save the date: Energy for Smart Cities
17 oktober 2017 – 19:00 uur
Thor Central te Genk

Nieuwe woonvormen en steden spelen een belangrijke rol bij het aanpakken van de klimaatverandering: liefst 75% van onze energie wordt daar verbruikt. EnergyVille, waar de KU Leuven een belangrijke speler in is, assisteren zowel de Europese Commissie als nationale en internationale overheden, onderzoeksinstellingen en industrie om de energiedoelstellingen voor duurzame stadsontwikkeling te halen.

Het verstedelijkt landschap neemt een groot deel van het energieverbruik voor haar rekening. Dat vormt een grote uitdaging. Nieuwe gebouwen, renovatieprojecten en zelfs wijken moeten daarom aan hoge  energienormen voldoen. Stedelijke energievernieuwing, het gebruik van bouwmaterialen en mobiliteit zijn de uitdagingen van morgen.

Twee top-onderzoekers, : prof. Johan Driesen en prof. Dirk Saelens, zijn bereid gevonden hun 
bevindingen met u te delen op een prachtige locatie: Thor Central. Het pas gerenoveerde hoofdgebouw op de Thor site in Waterschei, Genk laat perfect zien hoe het oude mijnverleden samensmelt met nieuwe technologie.

------------------

Als alumnivereniging proberen we ervoor te zorgen dat er een verbondenheid bestaat tussen de universiteit en oud-studenten van de Faculteiten Ingenieurswetenschappen en Industriële Ingenieurswetenschappen. Daartoe organiseren we een aantal activiteiten zoals technologische lezingen in onze Forumavonden en de Dag van de Ingenieur, maar we houden jullie ook op de hoogte van wat er allemaal gebeurt aan deze universiteit. Dat doen we via de Campuskrant, via nieuwsbrieven en via Geniaal, het tijdschrijft dat we samen met de faculteit Ingenieurswetenschappen en VTK uitgeven, alsook via CONNECTing, het tijdschrift dat we samen met de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen uitgeven.