U bent hier: Home / Alumnireizen

Reizen met alumni van de KU Leuven

Unieke plaatsen, prachtige bestemmingen, uitstekend gezelschap, eeuwenoude kunstschatten, innoverende bouwprojecten, ... Ieder jaar, sinds 1986 al, worden er exclusieve alumnireizen georganiseerd.

Unieke plaatsen, prachtige bestemmingen, uitstekend gezelschap, eeuwenoude kunstschatten, innoverende bouwprojecten, ... Ieder jaar, sinds 1986 al, worden er exclusieve alumnireizen georganiseerd.

De KU Leuven biedt haar alumni een vernieuwd aanbod aan boeiende en exclusieve bestemmingen. Het uitgebreide netwerk van KU Leuven-afgestudeerden verbonden houden met hun Alma Mater is immers van groot belang voor de universiteit, en hen samenbrengen in reisgroepen is één van de manieren waarop deze betrachting vorm krijgt. Begeleiding door KU Leuven-experten in de regio’s en het gezelschap van medealumni vormen samen het keurmerk van deze bijzondere reizen, die gaan van cultuur-historische programma’s tot avontuurlijke verkenningen. Vaak zijn er exclusieve bezoeken gepland aan projecten of ontmoetingen met de internationale alumniafdelingen van de KU Leuven. Het aanbod is professioneel uitgewerkt samen met erkende partner-reisbureaus die elke reis professioneel organiseren. Je vindt de naam van het reisbureau dat je reis aanbiedt onderaan het programma. Bovendien wordt dit aanbod nog regelmatig aangevuld met nieuwe opportuniteiten, die telkens op de website bekend gemaakt worden.

Alle KU Leuven-alumni en personeelsleden kunnen zich inschrijven. Een partner moet niet KU Leuven-gerelateerd zijn. De maximumleeftijd voor Jong-alumnireizen is 33 jaar.

Terugblik

De alumnireizen van voorgaande jaren, met foto's en reisverslag, staan opgelijst in het alumnireizen-archief. Bekijk hieronder enkele reisvideo's van de voorbije jaren:

  

Getuigenissen

Alumnireizen zijn de ideale gelegenheid om net dat tikkeltje meer te zien of te beleven op reis. Reisroutes zijn verrassend en uniek. De gegeven uitleg ter plaatse is indringend nauwgezet. En de ontmoetingen met andere alumni leiden dikwijls tot vriendschappen voor het leven.

Anne Gevers (alumna TEW, 1998) ging met alumnireizen mee naar Centraal- en Zuid-India, Marokko, Zuid-Afrika, Sint-Petersburg en Umbrië.

Lees hier nog meer getuigenissen

Toekomstige bestemmingen

Bij de keuze voor een bestemming houden wij rekening met de vraag van alumni. Indien je dus een voorkeurbestemming hebt, kan je ons altijd contacteren. Wij geven je zowiezo een antwoord. De bestemmingen worden aangekondigd op deze website, op onze Facebook pagina en in onze nieuwsbrieven.

Vragen?

Heb je vragen over de alumnireizen, contacteer dan Nina Igochina