RED de molen

Kent u de Watermolen? Fietste u als student er dagelijks langs? Koos u het Arenbergpark als idyllisch decor voor afstudeer- of trouwfoto’s? Veel collega alumni die in de buurt woonden, gingen vaak wandelen langs de watermolen met familiefeesten of namen er hun trouwfoto’s

Als u er vandaag passeert kan u zien dat er dringend nood is aan restauratie. Leeft u mee met dit historisch waardevol erfgoed? Wilt u mee instaan voor de heropleving?

Maak het verschil en doe een gift!

Van 1 oktober 2017 tot de voorziene start van de werken (najaar 2019) kan u een bijdrage leveren voor de restauratie van de schoepen en de bouten van de Watermolen.

OPGEHAALD BEDRAG: € 178.740,76

STREEFBEDRAG: € 200.000

NOG TE GAAN:  € 21.259,24

1 augustus 2019

Bedankt voor jullie steun!

Meer informatie

 

Steun het pauscollege - doe een gift voor de opfrissing van 'uw' kamer

Vanaf juli 2019 wordt het Pauscollege volledig gerenoveerd. De kamers worden in een nieuw jasje gestoken, er worden keukens geïnstalleerd,....

De KU Leuven engageert zich voor het grootste deel van de restauratie.

Met uw hulp willen we het bedrag van € 20.000 bijeenbrengen. Leeft u mee met dit historisch waardevol erfgoed? Wilt u mee instaan voor de renovatie?

Als papist, alumnus of geïnteresseerde schenker kan u tot en met 31 mei 2020 een gift doen voor het opfrissen van de kamer uit uw eigen studententijd!

Kies het nummer van uw kamer en doe een gift voor een bronzen, zilveren of gouden sleutel.

 

steun de campagne

 

 

Steun Agora - het voormalig farmaceutisch instituut - € 30.335 opgehaald!

De fondsenwervingscampagne voor de renovatie van het voormalig Farmaceutisch Instituut - het huidige leercentrum Agora is afgelopen.

U kon een een gift doen voor de restauratie van het auditorium door een zitje te kiezen. Voor alle zitjes in het auditorium werd er een gift gedaan!

We bereikten hiermee het mooie bedrag van € 30.335!

Bedankt alle schenkers voor uw gift!

Wilt u graag weten wie er in het auditorium zit? Neem hier een kijkje.

informatie over de campagne

Beknopte geschiedenis agora

 

 

geef om erfgoed - Pauscollege

Heeft u fijne herinneringen aan uw studententijd in het Pauscollege? Was u vaak terug te vinden in de bierkelder?

Als u een fijne anekdote of mooie foto’s heeft, stuur ze naar info@steunhetpauscollege.be.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de renovatie? Laat uw emailadres achter.

blijf op de hoogte

 

 

Bedankt voor uw steun!

 

De fondsenwerving voor de realisatie van een nieuw glasraam in de trappenhal van het Hollands College naar een ontwerp van Jan Vanriet liep af op 31 maart 2018.

Hartelijk bedankt voor uw steun!

Met het opgehaald bedrag van € 1.500 geraken we een heel eind verder in de realisatie van het nieuwe glasraam. De werken zullen naar schatting van start gaan in de lente van 2018.

 

 

 
 

voorslagklokken vinden genoeg gulle schenkers voor restauratie - BEDANKT!

De vijf voorslagklokken van het Seminarie Leo XIII vertelden vroeger een heel verhaal, niet alleen over de familie van het zonderlinge genie, Armand Thiéry, ook over de muzikale glasramen van de Rozenkranskapel op Leo XIII seminarie. Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van het Seminarie willen we tegen maart 2018 opnieuw hun stem teruggeven.

Van 1 september 2017 tot en met 6 november 2017 kon je via het KU Leuven Erfgoedfonds een gift doen om één of meerdere muzieknoten opnieuw te laten weerklinken.

Er werd € 6.169,14 bijeengebracht! Dit is meer dan het streefbedrag van € 5.000. Door de extra fondsen hebben de klokken een kroon, tekst en extra versiering gekregen.

 

 

Erfgoedfonds

Maak het verschil - Geef om KU leuven erfgoed!

De KU Leuven is erfgoedbeheerder van eeuwenoud patrimonium en waardevolle collecties academisch erfgoed.

Het KU Leuven Erfgoedfonds wil de KU Leuven in de kijker stellen als duurzame erfgoedbeheerder, de band van alumni met hun Alma Mater versterken en fondsenwervingscampagnes opzetten voor een deel van de restauratie van het erfgoed.

Het KU Leuven Erfgoedfonds is opgericht op initiatief van de Dienst Alumni en het KU Leuven Universiteitsfonds en werkt nauw samen met Alumni Lovanienses vzw en de alumnikringen.

 

 

partners

Voor de uitwerking van de campagnes wordt er nauw samengewerkt met:

  • De Drie Wetenschapsgroepen (Humane Wetenschappen, Wetenschap & Technologie en Biomedische Wetenschappen) en de faculteiten;
  • De Technische Diensten;
  • Academici, organisaties en commissies binnen de KU Leuven met Academische Expertise in Erfgoedbeheer.

 

 

OPROEP

Heb je fijne herinneringen aan de historische KU Leuven gebouwen of de academische collecties? Heb je les gehad in de gebouwen? Ben je er gaan feesten of verbleef je in één van de residenties?

Als je leuke herinneringen hebt, een fijne anekdote of mooie foto’s, stuur ze dan door naar Nathalie Poot. Je inzending verschijnt misschien op de website.