U bent hier: Home

 

Ten Geleide (2020-2021)

De Universiteit Derde Leeftijd Leuven is een vzw met twee belangeloze doelen.
Het eerste staat nergens op papier. Het komt erop neer dat UDLL via lezingen elke week 1400 cursisten uitnodigt naar Leuven te komen om te genieten van deze stad, en om oude en nieuwe vrienden te zien en te horen. Gemiddeld een 800-tal doen dit met groot enthousiasme.
Het tweede en formele belangeloze doel van UDLL is haar cursisten een gevarieerd pakket lezingen aan te bieden, met onderwerpen die alle aspecten van leven, kennis en wetenschap kunnen behandelen, die qua inhoud breed of gespecialiseerd zijn, en die voorgesteld worden door lesgevers uit theorie en praktijk.   Lees verder

Programma

  • Het nieuwe Algemeen Programma 2020-2021 staat nu online. Op dinsdag 22 september 2020 start het nieuwe academiejaar, zij het in aangepaste format. Meer informatie en het nieuwe programma vindt u hier terug.
  • Elk jaar wordt er een Bijzondere Cyclus aangeboden. Het thema 2019-2020 was 'Artificiële intelligentie'. U vindt het programma hier terug. Deze reeks is intussen afgelopen.
  • Januaribezoek
  • Op de jaarlijkse uitstap (mei) bezoeken we een interessante stad of plaats.

Foto's

 

Fonds Gerontologie

Door een toekenning van startkapitaal richtte de UDLL een fonds op bij de KU Leuven. Het fonds ondersteunt educatieve projecten rond aspecten van ouder worden.

Meer informatie vind je hier.

 

Geïnteresseerd?

 

Vragen over uw privacy?

Klik hier